ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Assandca recorda que una de cada tres morts les provoca el càncer

www.andorradifusio.ad

El càncer provoca 1 de cada 3 morts registrades. Així ho ha recordat Josep Saravia, president d'Assandca, durant la presentació de "La Paella pel mànec", una activitat amb motiu del Dia del càncer. Enguany serà un taller de pastissos saludables.

Malgrat els múltiples avenços en la lluita contra el càncer, encara provoca al voltant d'una tercera part de les morts al món. I la seva incidència, segons Josep Saravia augmentarà. Els president d'Assandca afegeix que "hi ha un estudi que diu que cap el 2025, d'aquí 4 anys entre el 47 i 50% de la gent tindrà predisposició a tenir càncer. Destaca que "això no vol dir que el tingui o que no el tingui sinó la predisposició per la genètica pròpia de la gent i la llargada de la vida".

Aquest dilluns han donat a conèixer que aquest dissabte es durà a terme en un hotel de la capital una activitat per a persones afectades i per als que vulguin aprendre hàbits saludables. Es tracta d'un taller de postres divertides. La responsable del taller, Lorena Palacios explica que "les claus serien una mica: sense sucre, sense farines refinades i, depèn de quin postre, es pot substituir les llets, segons els senti millor o pitjor.

És la quarta edició d'aquesta iniciativa que porta per títol "La paella pel mànec".

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.235.75.174