ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Assegurances obligatòries per als turistes, a 50 cèntims per nit

www.andorradifusio.ad

Les assegurances destinades als turistes que visitin aquest hivern el país estaran incloses en el preu del forfet i de l'habitació d'hotel. Tindran un cost inferior als 50 cèntims per nit i cobriran la repatriació del turista que doni positiu, les despeses mèdiques i hospitalàries i una part del reemborsament del paquet contractat que no hagi pogut consumir.

Així ho ha explicat aquest divendres la ministra de Turisme, Verònica Canals, que ha apuntat que serà obligatòria per al turista espanyol, francès i portuguès.

En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que la prioritat del Govern en cas d'un positiu és la repatriació del malalt i ha detallat que l'assegurança també cobrirà la dels acompanyants.

Amb això, es prioritzarà la repatriació tant en casos lleus com greus, sempre que es pugui dur a terme. "Si la persona està intubada, no es podrà fer. S'ha de prioritzar la seva seguretat", ha detallat.

Les proves negatives d'origen són un altre de les novetats que ha presentat la ministra Canals. Al contrari del que s'havia avançat en les últimes setmanes, Canals ha detallat que se'n demanaran a tots els turistes, a partir de sis anys, que pernoctin més de tres nits.

Els grups escolars que vinguin de setmana blanca, siguin d'on siguin, també les hauran de presentar.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

3.238.96.184