ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les associacions relacionades amb la salut mental consideren "inacceptable" que la llista d'espera sigui de tres mesos

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Familiars de Malalts Mentals considera inacceptable que hi hagi llista d'espera de tres mesos per a una primera visita al servei de Salut Mental del SAAS. Assegura que fa temps que demana més professionals. Des de l'Associació per a la defensa dels joves en risc es carrega contra el pla integral de salut mentals i addiccions.

La constatació que hi ha llista d'espera de tres mesos per rebre la primera atenció psicològica ha estat molt criticada per les associacions que es preocupen per la salut mental. Ho veuen inacceptable i denuncien que aquesta situació no és nova i no està provocada exclusivament per la pandèmia.

 "Tres mesos per a la primera visita no ho podem acceptar", diu la  presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals, Rosa Lluís, que incideix també en el patiment "que genera aquesta situació a les famílies".

La presidenta de l'Associació per a la defensa dels joves en risc, Sandra Cano, recorda que ja fa temps que ho denuncien, no tan sols per la llista d'espera sinó també per la situació de les persones que ja estan en tractament. "Hi ha molts usuaris que han de fer un seguiment periòdic a qui no se'ls pot fer per falta d'hores."

Rosa Lluís assegura que fa anys que denuncien la manca de personal i demana un esforç al Govern. "Estem veient que és el mateix cap qui ho està demanant i, per tant, estem al seu costat". "Qui ha d'escoltar aquest crit d'alerta, a part de la societat, són els ministeris de Salut i d'Afers Socials, és el Govern que ha de posar les ajudes per poder tirar endavant".

En aquest sentit, Sandra Cano critica el pla integral de salut mental i addiccions, aprovat el febrer. El considera "molt ambiciós i pensat a llarg termini". "Se'ns va dir que començaríem a veure les accions de manera immediata i la sensació és que ens han pres el pèl", ha manifestat.

Les associacions consideren que la salut mental és el germà pobre del ministeri i demanen que s'hi aboquin més recursos, sobretot per les conseqüències que generarà la pandèmia.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Marta Paixà-Arxiu 

Comparteix: