Aterra al Niu un projecte per desenvolupar vehicles elèctrics

www.andorradifusio.ad

El NIU, la incubadora d'empreses d'Andorra Telecom, ha presentat un nou negoci emergent, Lupa, que vol desenvolupar vehicles elèctrics i tot el que hi està relacionat. El suport del NIU consisteix, sobretot, a presentar-los inversors. Lupa voldria crear, almenys, una vintena de llocs de treball a Andorra en un centre de recerca i desenvolupament.

L'empresa emergent de vehicles elèctrics Lupa ha tingut el suport d'Andorra Telecom i té previst començar a funcionar a partir del 2023. En aquests moments estan en fase de recerca d'inversions.

El responsable del Niu, Miquel Gouarré, explica que la incubadora d'empreses els dona suport "en primer lloc per la recerca d'inversió". Se'ls presentarà "en diversos fòrums previstos els pròxims mesos, un tindrà lloc a Andorra organitzat per Actua, i un altre serà al juliol a Barcelona".

Lupa vol fabricar dos models de vehicles elèctrics, a més d'afavorir la reutilització de les bateries. La fàbrica s'instal·laria a Espanya o l'Uruguai però volen que el centre d'investigació i recerca estigui al Principat. El fundador de l'empresa, Carlos Álvarez, afirma que seran 21 persones en la primera part del projecte, el 80% de les quals, enginyers. La resta són tècnics, personal de comunicació i directius. "Una part de l'I+D es faria aquí i una altra part a Tarragona".

Des de la societat han volgut recalcar que volen desenvolupar productes que a més de la seva utilitat contribueixin a la sostenibilitat mediambiental.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pere Besolí

Comparteix: