S'atura l'activitat a la construcció, la indústria, els artesans i els professionals liberals

www.andorradifusio.ad

La construcció i altres activitats laborals de risc s'aturaran a partir d'aquest dimecres. També sectors industrials i artesanals. Així ho ha informat el cap de Govern en una compareixença especial. Xavier Espot ha assegurat que els contaminats per la Covid-19 s'han multiplicat per dos en un dia, situació que fa necessari actituds més dràstiques.

Xavier Espot ha informat que la construcció s'aturarà aquest dimecres durant vuit dies prorrogables així com altres sectors de risc i professions liberals. També ha dit que l'administració es reduirà al mínim. Ha afegit que l'increment de casos de la Covid-19 els preocupa i que les mesures adoptades són dràstiques però necessàries.

El cap de Govern ha recordat que l'única manera de contenir la pandèmia és reduir al mínim les interaccions físiques entre persones i fa una crida a la corresponsabilitat perquè "els casos diagnosticats de covid-19 han passat, en 24 hores, de 5 a 14, una dada que en xifres absolutes pot semblar poc significativa però que representa un increment diari proper al 200%" 

Ha afirmat que al Principat estem sols davant aquesta pandèmia i ha demanat comprensió i responsabilitat per afrontar-la. Diu que la crisi podria allargar-se més dels quinze dies previstos, amb les conseqüències econòmiques que pot comportar i avisa que venen temps difícils. "Andorra no té el múscul financer de països més grans i, a diferència dels nostres veïns, no tenim accés als mecanismes de liquiditat i estabilitat del Banc Central Europeu o el Fons Monetari Internacional. Mentre altres països poden centrar gairebé tots els esforços en la gestió de la crisi sanitària, les andorranes i els andorrans hem d'atendre al mateix temps les conseqüències econòmiques i socials, Andorra només ens té a nosaltres", ha insistit.   

Ha afegit que la llei òmnibus busca trobar solucions per pal·liar la crisi econòmica i perquè aquesta no es converteixi en una crisi social. "En la mesura que la situació s'allargui o empitjori anirem adoptant les mesures oportunes per garantir que totes i tots ens en podem sortir. Aquesta és la clau: en una crisi d'aquestes dimensions no es pot deixar caure ningú. La corresponsabilitat també implica comprensió mútua", insistia Espot.

Una llei que el Govern tractarà diàriament amb la Sindicatura i els grups parlamentaris i que es vol votar molt aviat. Espot ha afegit que també s'hi tractarà una llei que reguli l'estat d'alarma.

 

Torna a veure el missatge institucional complet del cap de Govern:

Informa: Pere Moliné-Anna Pifarré
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: