ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Auditoria externa del funcionament del SAAS

www.andorradifusio.ad

Rodríguez ha comparegut al Consell General per explicar l'auditoria de la CASS feta pels inspectors francesos. Rodríguez ha explicat que setze de les cinquanta recomanacions dels auditors són per implantar a curt termini. Entre elles, millorar la formació del personal de la CASS o els sistema d'informació. La ministra ha informat, a més, de la creació aquest any d'un servei d'inspecció general que s'encarregarà del control de les institucions sanitàries i sociosanitàries.

La CASS ja ha començat a treballar en les recomanacions fetes pels tècnics francesos que van auditar la parapública. Els auditors van fer cinquanta recomanacions, setze de les quals són d'aplicació a curt termini. Cristina Rodríguez ha explicat que ja s'actua en la signatura de contractes programa, la millora de la formació del personal, dels sistemes d'informació o en l'ús de la mediació per evitar recursos a la Batllia.

També s'actuarà aviat sobre el temps de resolució de dossiers i en l'acolliment a l'usuari. La ministra de Salut i Benestar ha anunciat a més la creació enguany d'un servei d'inspecció pel control de les institucions sanitàries i sociosanitàries. De fet, de forma immediata es farà una auditoria externa de l'estructura organitzativa del SAAS. Rodríguez recorda que "un dels objectius és redimensionar el SAAS, que no deixa de ser un prestador de serveis de salut, que han de ser transparents i amb gestió del medicament".

Rodríguez ha afegit que si el país no té competències o mitjans, França donarà suport i acompanyament al procés.

Informa: Ana Alamán     Locució: Anna Pifarré

Comparteix: