ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'augment de les pensions no s'aplicarà fins febrer

www.andorradifusio.ad

La CASS no aplicarà l'augment de les pensions corresponent d'acord amb l'IPC aquest gener. La parapública ho justifica perquè no pot repercutir l'increment fins que estigui aprovada i publicada la llei del pressupost del 2023. Quan així sigui, els pensionistes cobraran l'augment de gener de manera retroactiva.  

Les pensions que paga la CASS no repercutiran aquest mes de gener l'increment de l'IPC del 2023, xifrat en el 7,1%. Així ho ha informat la parapública, que ha assegurat en un comunicat que no pot assumir l'augment fins que la llei del pressupost del 2023 no estigui aprovada i publicada. 

L’aprovació s’hauria de fer el 31 de gener i trigaria encara uns dies a entrar en vigor. D'aquesta manera, els jubilats rebran al febrer la pensió amb l'increment pactat, més l'augment de gener de manera retroactiva. El Govern i la CASS van calcular que prop de set mil pensionistes se'n beneficiaran, amb un cost de més de quatre milions d'euros.

D'altra banda, els odontòlegs amb conveni començaran a aplicar el règim del tercer pagador per als més grans de 65 anys a partir de l'1 de febrer, un mes més tard del previst. La CASS i el col·legi han tancat un acord després que s'hagin resolt les modificacions en els sistemes que demanaven els professionals per adherir-se al tercer pagador per a totes les prestacions d'odontologia.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Eric Escabias

Comparteix: