ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tot i l'augment del preu del tabac a França no s'espera una allau de compradors vist el diferencial ja existent

www.andorradifusio.ad

L'augment del preu del tabac a França, a partir de l'1 de juliol, no tindrà afectació en el nombre de visitants francesos perquè el diferencial ja és prou important. Els comerciants andorrans asseguren que el preu es mantindrà mentre Espanya, que és la referència, no acordi un nou augment.

Nou augment del preu del tabac a França que s'aplicarà a partir de l'1 de juliol i que situarà la majoria de marques de referència entre els 9 i els 10 euros el paquet de 20 unitats. En algunes marques, com ara la Winfield el paquet de 30 unitats s'apuja fins els 14,40 euros. Un augment que respon a la política de lluita contra el tabac a França i que amplia encara més el diferencial que existeix amb Andorra.

El president de la Unió de Comerciants de Tabac, Raül Calvo, diu que no preveuen un augment de compradors francesos tenint en compte el ja important diferencial que existeix amb el mercat gal. Raül Calvo afegeix que de moment no és previst un augment del preu en el tabac del país que sí que s'augmentarà quan ho faci Espanya, tenint en compte que l'espanyol és el que s'agafa de referència en el manteniment del diferencial acordat en la llei de preus mínims del tabac.

Quant a l'afluència de visitants sobretot per la part francesa, Calvo diu que els primers quinze dies de juny es va notar molt moviment, un moviment que el Govern xifrava en prop del 60% superior al de l'any passat. Diu però que a poc a poc s'ha anat estabilitzant.

França preveu un nou augment de preus de cara al mes de novembre i en principi, segons indicava el ministre de l'acció i dels comptes públics francès, Gerard Darmanin, seria la darrera.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

3.238.96.184