ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Augmenta l'ocupació hotelera al juny i les previsions són bones per a juliol i agost

www.andorradifusio.ad

Els hotels van guanyar al juny un 15% d'ocupació respecte del mateix mes de l'any passat. La previsió per a juliol i agost és bona i s'espera igualar o fins i tot superar l'ocupació del 2018.

L'ocupació hotelera va augmentar al juny un 15,4% en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Concretament va ser del 47,15% mentre que fa un any es va quedar en el 40,85%. 

Segons les dades de la Unió Hotelera els establiments d'Escaldes-Engordany són els que van aconseguir una millor ocupació amb un 56%, seguits per aquest ordre pels de Canillo, Andorra la Vella, la Massana, Encamp, Sant Julià de Lòria i Ordino.

Tot i les bones xifres de juny l'ocupació dels primers sis mesos de l'any és un 3,45% inferior a la del primer semestre del 2018. Pel que fa als preus el 57% dels hotels ha augmentat el mitjà per habitació, i més de meitat l'ha apujat d'un 25%. En canvi, un 28% dels hotelers enquestats ha abaixat el preu i un 15% l'ha mantingut.

L'expectativa per als mesos de juliol i agost és bona. Aquesta setmana les reserves prèvies ja garantien una ocupació al juliol del 48% i del 35% a l'agost. Són uns bons percentatges tenint en compte que els clients cada cop reserven amb menys antelació.

És per això que la Unió Hotelera confia a igualar o fins i tot superar les xifres de l'any passat. Aleshores es va aconseguir una ocupació total del 58% al juliol i del 75% a l'agost.

Més difícil serà repetir les del 2017, quan es van aconseguir els millors resultats des que es registren dades: un 65% d'ocupació al juliol i del 79% a l'agost.

Informa: Gerard Gort

Comparteix:

18.207.249.15