ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La mort d'una dona eleva les víctimes de la Covid-19 a 87 mentre augmenta la pressió sobre el sistema sanitari

www.andorradifusio.ad

La Covid-19 es cobra una altra víctima mortal, que eleva la xifra de defuncions relacionades amb la malaltia a 87. Es tracta d'una dona que estava ingressada a l'hospital.

Les darreres 24 hores s'han detectat 63 nous contagis i 36 recuperacions, que fan elevar els casos actius a 692. En aquests moments la xifra total de casos és de 8.745, 7.888 dels quals corresponen a la segona onada.

Paral·lelament augmenta la pressió sobre el sistema sanitari amb 8 ingressats més a l'hospital. Se supera ja la trentena de pacients. La majoria, 25, estan a planta, 3 dels quals provenen de la residència Salita i 6 de Sant Vicenç d'Enclar. A la unitat de cures intensives hi ha 6 persones, una més que dilluns. Tres continuen necessitant respiració assistida.

Els casos positius a la planta d'hospitalització Covid del Cedre també augmenten amb un pacient més. Hi ha 23 padrins ingressats, 11 provenen de Salita, 11 més de Sant Vicenç d'Enclar i 1 de la residència l'Albó.

El 80% dels residents de Sant Vicenç d'Enclar, contagiats

El brot a la clínica geriàtrica de Sant Vicenç d'Enclar afecta 48 usuaris, el 80% del total de padrins que hi resideixen. Tenint en compte que en les dues plantes del centre hi ha contagiats, la direcció ha demanat a Salut poder traslladar-ne una part a l'hospital.

Els treballadors infectats també augmenten de manera significativa, amb una desena més. Davant la manca d'empleats, el centre ha decidit contractar-ne quatre més. Recordem que Salut ha iniciat una investigació per saber si el brot està originat per una de les noves soques del virus detectades a Europa i molt més contagioses, com la britànica.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 8 aules estan sota vigilància activa,1 total i 7 parcial,  i 6 en vigilància passiva.

Informa: Oliver Jaén - Yasmina Canedo
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

44.192.10.166