ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

AUTEA destaca el valor laboral de les persones autistes en el Dia mundial

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns 2 d´abril és el Dia mundial de l'autisme. Per conscienciar de la necessitat de donar suport al col·lectiu a Andorra s'il·luminaran molts edificis emblemàtics de color blau. Es calcula que l'1% de la població pot estar afectada per aquest trastorn, que limita les relacions socials.

Façanes d´esglésies i també de monuments s´han il·luminat, novament, de color blau per donar suport a les persones amb espectre autista. A més, RTVA s'hi adhereix amb la presència d'un logo durant tota la programació.

Des d´AUTEA es vol destacar que és un col·lectiu que té dificultats per interrelacionar-se però avantatges que poden ser útils. "Són persones molt estrictes, molt perfeccionistes, molt rígides. En el sector de la informàtica són especialment buscats. Nosaltres sabem que hi ha empreses a Sillicon Valley que requereixen o busquen persones amb TEA, justament per això, per aquesta capacitat que tenen de concentració, de perfeccionisme", assegura la vocal Inés Martí.

Però a dia d´avui tenen moltes barreres que els provoquen una gran sensació d´aïllament. "Aquesta és la part que pateixen més les famílies perquè els veuen, de vegades, molt sols", explica Martí, "i el que reclamen moltes famílies és com poden fer perquè el seu fill o el seu germà tingui amics".

Des de l'associació emfasitzen la necessitat d´una detecció precoç per poder-los ajudar millor.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: