ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Autocars Nadal demana 600.000 euros al Govern per pal·liar la davallada d'ingressos que ha provocat la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Autocars Nadal, una de les concessionàries del servei d'autobús, ha demanat uns 600.000 euros al Govern per equilibrar els comptes entre l'1 de setembre del 2019 i el 31 d'agost del 2020. El motiu és la davallada d'usuaris i ingressos que ha provocat la pandèmia. Coopalsa, l'altra empresa que dona el servei, ja ve rebre prop de mig milió d'euros per la mateixa raó.

Les línies d'autobusos passen per un mal moment arran de la pandèmia i durant el primer any de la concessió van tenir pèrdues d'un 40%. Autocars Nadal, que cobreix la línia de Sant Julià, ha demanat al Govern que l'ajudi a reequilibrar els comptes del període que va del setembre del 2019 al mateix mes del 2020. Fonts relacionades amb la companyia han assegurat que la xifra podria oscil·lar al voltant dels 600.000 euros. Bàsicament, serviria perquè l'executiu assumís les davallades i pèrdues de la concessionària per una situació imprevista com és la de la Covid-19 i els efectes que ha provocat. El Govern ha dut a terme una auditoria i es preveu que al setembre prengui una decisió i atorgui un crèdit extraordinari a l'empresa, tot i que no necessàriament per la xifra esmentada. 

A l'abril, Coopalsa, l'altra concessionària, va rebre un crèdit de prop de mig milió d'euros per fer front a aquesta situació. L'aportació va servir per pagar les cotitzacions dels empleats a la CASS i els proveïdors. Totes dues societats consideren que necessitaran més fons perquè en els darrers temps han seguit tenint moltes pèrdues.

Informa: Pere Moliné

 

Comparteix: