ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'autor d'El andorrano' prepara nou llibre amb referències al país

www.andorradifusio.ad

Després de la polèmica suscitada amb 'El andorrano', Joaquín Abad prepara una segona novel·la de ficció també amb vincles amb Andorra en la qual, tot i no formar part de la trama central, apareix un episodi de pederàstia en el si de l'Església i un bisbe que se situa als anys 20.

Un passador fugit de la seva terra després de matar l'alcalde que s'enriqueix i crea un imperi a base de robar i deixar en la misèria fugitius de la guerra.

És 'El andorrano' de Joaquín Abad. Al Becaris de RNA, ha explicat que va ser el primer sorprès per la polèmica que va generar aquesta història ficcionada i l'intent de segrest de la publicació.

Ara anuncia que vol fer una trilogia i que en la segona sap tornarà a ser molest, en aquest cas per la mitra, en parlar de pederàstia a l'Església.

El que va ser director de 'La Crónica de Almería' i del setmanari 'El Caso' ha explicat com va patir l'intent d'assassinat de la màfia calabresa per investigar un cas. Avui dia, diu, el poder i els recursos han acabat amb el periodisme d'investigació actiu.

El periodista que ha presentat el llibre a la Massana diu que no pretén fer un assaig sobre les històries que li han explicat i que ell ficciona. On acaba la realitat i on comença la ficció ho deixa a judici del lector.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Albert Refart/Anna Romagosa

Comparteix: