ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

'Baaluwo', llavors de solidaritat a Gàmbia

www.andorradifusio.ad

Pocs mesos després de l'inici de la pandèmia, quatre joves del país posaven en marxa el projecte solidari Toubabs, per col·laborar amb la Fundació Kalilu Jammeh de Gàmbia. Una de les seves integrants, Laia Guerrero, s'embarca ara en una nova iniciativa al país africà amb dos companys de la universitat. L'han batejada "Baaluwo", que significa "vida" en l'idioma mandinga. 

Un petit pot de vidre amb terra i una llavor a dins, i un fil vermell que simbolitza la unió segons el mite japonès, donen imatge a "Baaluwo", vida en idioma mandinga i nom del projecte solidari que ha tornat a portar Laia Guerrero a Gàmbia. En aquesta ocasió l'acompanyen dos estudiants més de la Universitat de Saragossa. 

Després de posar en marxa el projecte Toubabs poc després de l'inici de la pandèmia, amb una galeria virtual i una posterior exposició d'art africà a La Llacuna, l'objectiu és que 'Baaluwo' prengui forma sobre el terreny. Els seus impulsors es quedaran un mes al poble gambià de Jirong, per fer treball de camp i explorar possibles vies de cooperació amb la Fundació Kalilu Jammeh

Guerrero i els seus companys mantindran obert el compte Toubabs a Instagram, per comunicar els futurs passos a Gàmbia i continuar recaptant suport per al seu projecte solidari. 

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro - Cedides per Laia Guerrero

Comparteix: