ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Baixa positivitat en els cribratges massius en la segona ensenyança

www.andorradifusio.ad

Aquesta setmana ha començat la segona fase del cribratge als centres de segona ensenyança i formació professional. Dels 750 tests de la primera jornada es van detectar 4 positius. En l'anterior cribratge, al desembre, es van detectar 24 positius de més de 9.000 tests.

Aquest dimarts tocava cribratge al centre de formació professional d'Aixovall. En aquesta segona fase destinada a estudiants a partir de dotze anys s'espera arribar a les mateixes xifres de la primera al desembre, quan es van fer 9.500 tests que van permetre detectar 24 positius.

Aquest dilluns quatre persones, de les 750 que es van sotmetre al test d'antígens, van donar positiu. El percentatge és tan sols del 0,56%, però la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, celebra que permetran evitar la propagació en quatre famílies.

Actualment s'han establert dispositius en 14 centres educatius de segona ensenyança, on de forma rotatòria es fan proves a alumnes, professors i altres treballadors. El cribratge continuat permet evitar el confinament d'una classe quan es detecta un positiu, com explica el director de la Creu Roja, Jordi Fernández.

Precisament l'objectiu és evitar confinaments, com van passar en la primera onada. Els professors reconeixen que entre els alumnes es van detectar problemes derivats de la situació. La professora de llengua francesa Mireia Benazet destaca l'afectació emocional i anímica. "Hi ha molts alumnes que a principi de curs, quan es parlava d'un nou confinament deien que si us plau que no, que ho havien passat molt malament l'any passat", afegeix. Estudiants com Ivonne Saraiva són conscients de la situació i aposten per les proves.

L'operatiu dissenyat permet que cada centre educatiu pugui fer un test setmanalment als alumnes, personal educatiu i treballadors.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

44.192.10.166