ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El banc d'aliments de Càritas atén més de 500 persones

www.andorradifusio.ad

Càritas ha atès més de 500 persones a través del banc d'aliments. En les darreres setmanes s'ha notat un increment important de les demandes d'ajuda, sobretot, per part de temporers. A l'abril 445 persones d'aquest col·lectiu han necessitat lots d'aliments i productes d'higiene i vals de compra de productes frescos.

Més de 500 persones han estat ateses per Càritas a través del servei del banc d'aliments des que va començar l'any. D'entre aquestes persones, 45 famílies reben un seguiment.

Les demandes d'ajuda han augmentat substancialment les darreres setmanes. Destaca el col·lectiu dels temporers. Durant el mes d'abril 445 persones que pertanyen a aquest grup s'han beneficiat d'una atenció específica que es es du a terme de manera coordinada amb el Govern i els comuns.

El president de Càritas, Amadeu Rocamora, indica que a partir del coneixement que l'entitat té de les necessitats de cada família, prepara els lots i els faciliten als comuns, que són qui els reparteixen.

Se'ls ha repartit més de 320 lots quinzenals d'alimentació, productes d'higiene i de la llar. A més, però, també s'han lliurat vals de compra mensuals de productes frescos als supermercats.

Tot i les mesures que s'han de prendre per evitar la propagació de la Covid-19 i l'augment de demandes d'ajuda, l'organització continua atenent els usuaris habituals. Segons Rocamora, fins a l'arribada del coronavirus, Càritas estava atenent "fins a 20 famílies cada setmana".

El desenvolupament i la continuïtat del banc d'aliments de Càritas és possible gràcies als donatius econòmics de particulars i entitats. La Fundació Crèdit Andorrà, per exemple, va aportar més de 16.000 euros l'any passat. Des de l'inici de la col·laboració el 2011, la fundació ha aportat més de 130.000 euros en total.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala

Comparteix: