ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els bancs reclamen més transparència i participació en la negociació de l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

El director de MoraBanc, Lluís Alsina, assegura que la banca no té informació sobre les negociacions que s'estan duent a terme amb la Unió Europea. Afegeix que l'acord d'associació marcarà el futur del país i, per tant, hi ha molt en joc. Alsina també manifesta que des de l'entitat es treballa en un pla estratègic que els permeti operar sols

"Tenim poca informació. No sabem que s'està negociant a Europa i és una qüestió que marcarà el futur d'Andorra". Clar i contundent s'ha mostrat el director general del MoraBanc a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional.

Lluís Alsina ha subratllat que davant aquesta incertesa l'entitat demana més transparència i poder participar d'alguna manera en les converses "perquè ens estem jugant el futur".

Alsina creu que ara és el moment d'acordar els termes a tractar en les negociacions per no perdre valors, com ara, la seguretat nacional i la independència.Estan "convençuts que és el moment d'anar cap a una europeïtzació però Andorra és un país que porta 1.000 anys sent independent i hem d'anar en compte perquè després no ens penedim els propers 200 i vulguem recuperar la independència que teníem".

Pel que fa al futur del sector bancari, Alsina ha explicat que l'entitat ha treballat intensament en una pla estratègic que ha conduït a la reestructuració i que en l'actualitat elaboren en un nou pla que els permetrà seguir operant en solitari hi hagi o no fusions. "Ens assegurem no haver de fer una fusió per necessitat" sinó que, en cas de fer-se, sigui "per decisió de l'accionista o per voluntat pròpia".

Alsina ha avançat que a final d'any es podrà pagar amb mòbil a través d'una aplicació bancària amb sistema Android. Els aparells amb sistema IOS hauran d'esperar.

Entrevista completa al director general de MoraBanc, Lluís Alsina, a l'Ara i Aquí

Informa: Montse Grau
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

34.231.21.83