ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una baralla de parella per drogues acaba en un judici per tràfic d'estupefaents

La possessió d'una pedra, un embolcall de 30 grams de

La possessió d'una "pedra", un embolcall de 30 grams de cocaïna, és el punt central d'un judici per tràfic d'estupefaents que s'està duent a terme aquest dimarts al Tribunal de Corts.

La fiscalia preveu demanar d'1 i 5 anys de presó per a 4 joves acusats d'aquest delicte. Les defenses rebaixen les penes sol·licitades, ja que no admeten part dels fets que l'acusació pública dona per provats.

Tot es remunta al novembre del 2017, quan una parella va tenir una forta discussió una nit. Ella volia que el noi deixés de consumir. Els veïns, que ja estaven cansats d'aguantar situacions similars, van avisar la policia.

Els agents del servei d'ordre van acabar trobant l'embolcall de cocaïna al vehicle de la jove. Al domicili que compartien hi havia prop de 70 grams d'haixix, LSD i èxtasi que el jove va assegurar que eren seus i que els volia per consumir. Finalment, la fiscalia considera la parella i dos dels seus amics responsables d'un punt de venda d'estupefaents. Ningú ha reconegut la possessió de l'embolcall de cocaïna.

El principal acusat ha estat diverses vegades a la presó per diferents causes relacionades amb les drogues.  De fet, la primera persona amb la qual va contactar quan va entrar de forma preventiva al centre penitenciari és un home que va estar condemnat també per tràfic d'estupefaents. Posteriorment, aprofitaria un permís de la presó per anar a fer-se un tractament per no tornar. El noi afirma que, en realitat, només els unia el seu amor pels gossos i que l'adult el volia treure del món de les drogues. Assegura que s'ha rehabilitat d'una etapa que ha definit com a molt fosca i que ara treballa i té una vida lliure d'addiccions. 

El magistrat ha aprofitat per dir en públic que el codi penal andorrà no permet l'acumulació de penes tot i que s'hagi demanat. Mesura que ha donat a entendre que podia haver beneficiat els acusats.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: