ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Barcelona i Andorra dels anys 60 retratades per Ricard Duran i Narcís Darder, al CAEE

www.andorradifusio.ad

Ricard Duran i Narcís Darder són el cor de la nova exposició que presenta el Centre d'Art d'Escaldes-Engordany. La mostra d'aquests fotògrafs amateurs retrata la Barcelona dels anys 60 però també aspectes del Principat en aquella mateixa època.

Com molts d'altres de la seva generació els fotògrafs Narcís Darder i Ricard Duran tenien estils completament diferents a l'hora de fer fotografies. Darder donava testimoni de la vida en general i Duran cercava l'art en qualsevol racó o objecte.

Aquests aficionats a la imatge van arribar a ser fotògrafs reconeguts a la seva època. Sobretot Duran, que va col·laborar amb l'American Society i era membre de la FIAP. En tot cas se'ls reconeix la passió per aquest món en una època en la qual no era tan senzill fer fotografies.

Van ser els fills de Duran i Darder els que a partir de l'any 2011 van decidir mostrar el llegat dels seus pares, que en realitat no es van conèixer mai. A través de les seves imatges, però, es pot construir un passat social i artístic dels seixanta del segle passat a Barcelona però també a Andorra.

A més de la mostra que es pot veure fins al 21 de març es realitzaran tallers de fotografia.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Xabier Moreira

Comparteix:

18.208.202.194