ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Baró vol tenir els informes sobre la viabilitat d'un parc solar a l'abocador de Beixalís abans de final d'any

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana estudia els terrenys de l'abocador de Beixalís per ubicar-hi el primer parc solar del país. Diversos contratemps han endarrerit un projecte que el cònsol major creu que hauria de quedar per al proper mandat. Abans de marxar, però, vol tenir enllestits els informes que en determinin la viabilitat, primer pas indispensable per redactar un concurs. David Baró creu que una de les vies seria fer-ho amb una concessió a trenta anys. 

Per la seva exposició l'abocador de Beixalís és per al cònsol major de la Massana una ubicació idònia per al primer parc solar del país.

David Baró ha encarregat uns quants informes que determinaran la viabilitat econòmica i els vol tenir abans de final d'any.

Conscient que el seu mandat al capdavant del comú s'acaba, vol deixar part de la feina feta per si la propera corporació el vol desenvolupar.

Explica que "cal confirmar que sigui viable per la forma del vessant, la pendent o el tipus d'infraestructura que s'hi ha de montar". També caldrà veure "el cost per amortitzar-ho a llarg termini i el rendiment que podria donar".  

Creu que la proposta va molt en la línia del que defensa el Govern quant a sostenibilitat i permetria al comú treure rendiment d'uns terrenys comunals. La proposta de l'actual cònsol seria treure a concurs l'explotació dels terrenys per a uns trenta anys.

David Baró indica que "el comú no farà la inversió", sinó que la idea és "un concurs públic on tindràs ofertes, un rendiment pel comú perquè deixes un terreny on es bastirà una infraestructura que donarà uns ingressos, una part dels quals han de retornar al comú perquè l'espai és públic". 

Baró ha afegit que el projecte podria estar present en un lloc destacat dels programes electorals de les comunals. De fer-se realitat el parc solar s'afegiria a les instal·lacions fotovoltaiques que hi ha a la Caubella i a la nau industrial la Serradora.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

34.204.168.209