ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El barri del Cedre, al centre de la prova pilot de recollida selectiva porta a porta

www.andorradifusio.ad

Els veïns de la zona del Cedre de Santa Coloma iniciaran el 27 de setembre una prova pilot de tres mesos de recollida dels residus porta a porta. Afecta sis carrers, un miler de ciutadans de 500 llars. El comú vol eliminar els contenidors de la via pública i, si la prova funciona, ho implementarà a altres barris. 

La recollida de residus porta a porta fa que els ciutadans hagin de treure la brossa els dies preestablerts i deixar-la davant de la porta de casa entre les 9 i les 12 de la nit. Així es divideix en residus sòlids, que es podran treure gairebé cada dia, envasos, paper i cartró i vidre.

Els veïns de la zona rebran unes bosses de diferents colors que en permetran la classificació. Fora dels horaris fixats també s'establirà un punt verd a l'aparcament del Cedre amb els diferents contenidors. El projecte busca l'eliminació progressiva dels contenidors dels carrers. 

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assenyalat que "si tot va bé, la nostra proposta serà continuar". L'objectiu és que "sigui un punt de partida en la manera de tractar els residus". A més, ha assegurat que si funciona, aquesta iniciativa es podrà implementar a altres zones de la parròquia. 

El conseller Sostenibilitat i Innovació d'Andorra la Vella, Gerard Estrella, ha donat a conèixer que entre la capital i Santa Coloma tenen un centenar de punts verds de recollida selectiva. I afirma que la idea és que "a poc a poc es vagin retirant". Estrella ha afegit que "aquesta prova serà determinant per veure si això es pot dur a terme" tot contant amb la participació dels ciutadans. 

La prova ha costat uns 10 mil euros al comú incloent-hi el material editat i produït per fer promoció de la iniciativa i les bosses de colors per classificar els diferents residus, 63 mil per als residus sòlids i 15 mil de cada color per a la resta. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: