ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Bars i cafeteries recuperen la franja de migdia a l'interior i el servei ininterromput a les terrasses

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat la flexibilització de les mesures a bars i cafeteries.

Una modificació que ja va avançar divendres si la situació sanitària seguia una línia positiva. D'aquesta manera, aquests establiments recuperen la franja del migdia, de les 13 h a les 15 h  a l'interior.  Amb aquest nou decret, podran oferir servei de taula de 7 a 12 h, de 13 a 15 h i de 16 a 19 h amb dues pauses obligatòries per desinfectar i ventilar els espais interiors. Pel que fa a les terrasses, s'hi podrà oferir servei ininterromput.

Salut ha recordat, però, que encara estem en fase 3 i que, per tant, de moment no es preveu alleugerir més les restriccions. La resta de mesures es prorroga.

 

Actualització de les dades sanitàries

En les darreres 24 hores s'han detectat 34 casos nous de coronavirus, el que eleva a 7.084 el nombre de casos totals, 713 dels quals resten actius. La taxa de reproducció del virus se situa en 0,86.

A l'hospital hi romanen 20 persones, 17 a planta i 3 a la Unitat de Cures Intensives, 2 de les quals requereixen ventilació mecànica. A la planta covid del Cedre no hi ha cap pacient i les defuncions es mantenen en 78.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 33 aules en vigilància activa, 10 totalment aïllades i 23 amb algun alumne confinat. Salut ha fet aquest dilluns 363 proves a les escoles Maria Moliner, de Formació Professional i de la Margineda. En total han estat 4 els positius detectats, tots ells a FP.  Tres professors i un alumne.

Malgrat el context epidemiològic, el ministre ha destacat que continuem amb "una incidència elevada" i ha assenyalat la seva preocupació, perquè "qualsevol imprudència pot provocar un augment de la taxa de reproducció i un descontrol de la pandèmia". En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de restringir les interaccions socials, per arribar el millor possible a Nadal. Confia en poder informar sobre els protocols per aquestes festes aquest divendres.

Festa multitudinària a Encamp

Sobre la festa multitudinària a Encamp aquest dissabte, el ministre ha dit que "aquestes actituds poden posar en risc la salut i l'economia de la resta de ciutadans".

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dilluns 7 de desembre del 2020:

Informa: Neus Toro - Yasmina Canedo

Comparteix:

3.215.77.193