ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Bars i restaurants se senten culpabilitzats per les noves restriccions i veuen la situació insostenible

www.andorradifusio.ad

Els establiments de restauració han acollit amb crispació i resignació la nova regulació imposada pel Govern. Se senten culpabilitzats. Molts clients s'han vist sorpresos aquest dijous al matí amb les noves mesures imposades.

La llum tènue era la protagonista aquest dijous al matí als bars i restaurants d'Andorra. Obertura a mitges i una pedra més al camí. "Ha estat un cop molt dur, ens van avisar ahir a la tarda de les mesures i molts clients encara no ho saben", diu Julià Alarcón, del Bar Restaurant Totaneta. "És una pena veure el teu negoci buit d'aquesta manera".

Els propietaris se senten culpabilitzats,  segons ells, d'una manera injusta. José Manuel Gonçalves, del Bar Restaurant Racó de Tobira, diu que "si hi ha bars o restaurants que no compleixen la normativa que posin més controls, els sancionin i els obliguin a complir-la, però els hostalers no som els culpables de la transmissió del virus".

Candelas Garcia, de la granja El Tortell III, assegura que "en l'hosteleria hi ha menys contagis i és el més perjudicat". Julià Alarcón, del Bar Restaurant Totaneta, no creu que hi hagi més contagiós el bar amb aquestes mesures que estar al supermercat o en una botiga comprant, o simplement pel carrer". "No som culpables del que està passant i ara es veurà".

Alguns establiments directament han preferit no obrir o fer-ho només en les franges horàries permeses, de 12 a 4 al migdia i de 7 a 12 en horari nocturn.

"Encara que ens posin aquestes mesures que cada cop són més difícils, intentem tirar endavant, però suposarà el tancament de molts negocis perquè sostenir els lloguers és impossible sense clientela i preparar-te per fer per emportar el mateix servei que donàvem a l'interior", opina Alarcón. "Això no és sostenible", afegeix Candelas Garcia. Per a Xavi Vara, propietari de la Birreria, "és la mort directament". "Ara ens venia el cap de setmana llarg del 12 d'octubre i l'estàvem esperant perquè portem dues setmanes molt dolentes en què ha fet fred i s'ha treballat poquíssim".

De moment, aquestes noves mesures tindran vigència fins al dia 18 d'octubre.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Pere Besolí

Comparteix:

54.85.57.0