ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La batllia admet a tràmit la querella contra Rajoy per coaccions al Govern de Toni Martí

www.andorradifusio.ad

La batllia ha admès a tràmit la demanda que l'Institut de Drets Humans va presentar contra l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i els exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Diaz per coaccions al Govern d'Andorra. Aquest dilluns es va notificar a les parts demandants i és previst que també es faci als demandats via comissió rogatòria. Concretament, se'ls acusa d'haver intimidat l'executiu d'Antoni Martí amb informació que no era certa sobre BPA durant la visita oficial que van fer el 8 de gener del 2015 precipitant la intervenció de BPA.

Un any després la batllia ha admès a tràmit la demanda per extorsió que l'Institut de Drets Humans i l'associació de juristes catalans Drets van presentar contra l'expresident espanyol Mariano Rajoy, els ministres del seu gabinet Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz i una part dels membres d'Interior.

Se'ls acusa dels delictes de falsedat de documents i coaccions d'òrgans constitucionals ja que, segons els denunciants, durant la seva visita a Andorra el 2015, els polítics espanyols haurien pressionat el Govern donant-li a entendre que l'única manera de fer front a la nota del FinCEN era la intervenció i liquidació de BPA. Visita en el marc de la signatura del conveni per evitar la doble imposició.

Aquest dilluns es va notificar a les parts actores i és probable que si no s'ha fet ja aques dimarts es faci als demandats mitjançant una comissió rogatòria.

La querella està ara en mans de la presidenta de la batllia, que haurà de determinar el batlle que instruirà el cas, que bé podrien assumir tant Estefania Garcia com Azahara Cascales.

Una de les dues haurà de determinar si realment hi va haver aquestes coaccions al Govern d'Antoni Martí. En ser un tema complex la instrucció es podria allargar. 

Informa: Redacció
Locució: Jordi Lorente
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: