ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Batllia tanca l'"operació Dalton" amb un centenar d'implicats

www.andorradifusio.ad

La Batllia ha finalitzat la investigació de l´"operació Dalton" contra el tràfic de cocaïna. Segons ha pogut saber RTVA, el sumari només està pendent de passar al Tribunal de Corts. En el cas hi ha implicades un centenar de persones, 9 de les quals estan empresonades a la Comella i una trentena han estat processades i es troben en llibertat provisional. La major part, però, han estat condemnats mitjançant una ordenança penal per consum de droga.

L´"operació Dalton" contra el tràfic de cocaïna ja s´ha tancat i només està pendent de passar al Tribunal de Corts. Així ho ha indicat a RTVA la batlle que instrueix el cas. Hi ha implicades un centenar de persones, nou de les quals estan empresonades a la Comella i una trentena han estat processades i es troben en llibertat provisional. La resta, la majoria consumidors, han estat sotmesos a una ordenança penal per consum de droga. És a dir, ja han rebut un judici ràpid i han estat condemnats a penes de multa i de presó condicionada a seguir un tractament de desintoxicació a la unitat de conductes addictives.

L´operació antidroga va començar l´octubre del 2012. Tres mesos després es feien les primeres detencions. En el marc d´aquestes actuacions es van decomissar 74 grams de cocaïna. Un cop la batlle instructora enviï el sumari al Tribunal de Corts, es començaran a plantejar les defenses.

Segons indiquen fonts coneixedores del cas, el judici s'iniciaria com a molt d´hora a principi de tardor.

Informa: Andrés González-Nandín Locució: Rosa Alberch

Comparteix:

3.83.32.171