ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

A final de setmana s'arribarà a un 30% de la població vacunada amb una dosi

www.andorradifusio.ad

Aquest diumenge un 30% de la població, aproximadament, podria estar vacunada amb almenys una dosi. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha dit aquest dimarts que, actualment, més del 60% està apuntada a la plataforma per inscriure's a la vacunació, un bon registre que creu que augmentarà. Ho ha fet durant una compareixença davant la comissió de Sanitat.

El ministre ha explicat que aquest diumenge podrien haver-se vacunat unes 22.900 persones, això representa 3 de cada 10 habitants. Ha informat que ja s'està vacunant menors de 50 anys i que, per ara, no hi ha hagut gaires notificacions greus adverses a causa dels vaccins.

"Sabem que després de 3 setmanes de rebre una dosi  ja s'adquireix la immunitat. La segona dosi és perquè aquesta immunitat perduri més en el temps. Voldrà dir que tindrem 22.900 persones immunitzades", ha destacat el titular de Salut.  Es preveu que a partir de dilluns s'aturi la campanya fins que es rebin més remeses.

També ha explicat que més d'un 60% de la població s'ha inscrit a la plataforma per vacunar-se. Considera que és "una adherència molt alta"  que "no tenen altres països". Argumenta que entre els qui no s'han registrat, hi ha molts que ja han passat la malaltia. Per aquest motiu defensa que la xifra "anirà augmentant".  "No estic especialment preocupat".

El ministre, a més, ha parlat de la interrupció de la distribució de la vacuna Janssen als EUA perquè s'han detectat alguns casos de trombosi (6 casos entre 7 milions de persones). Ha dit que creu que són casos aïllats i que és efectiva. Finalment, ha assegurat que aviat hi haurà un pla d'ajut psicològic als afectats per la Covid-19.

Quarta onada "a la baixa"

"La quarta onada clarament està a la baixa", ha manifestat el ministre de Salut en la compareixença, on ha comentat que el nombre de casos cada dia està baixant, de la mateixa manera que la taxa reproducció, la qual es troba a 0,83. De fet, ha indicat que si fa unes setmanes els casos per dia eren superiors a 60, aquest dimarts tan sols hi ha hagut 33 nous positius. T

ot i així, s'ha mostrat prudent i ha declarat que hi pot haver una fluctuació amb algun repunt a finals d'aquesta setmana o a principis de la vinent a causa de la Setmana Santa, però ha assegurat que l'impacte serà menor "per la vacunació".

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

3.210.184.142