ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Benazet demana tranquil·litat i temps d'adaptació a la via preferent

www.andorradifusio.ad

El Ministeri de Salut vol tranquil·litzar els usuaris davant els problemes que ha plantejat la implantació de la via preferent l'1 de gener passat. Martínez Benazet reconeix errades en algunes receptes i defensa que han ampliat el termini fins al 31 de març per no perjudicar els pacients.

El ministre de Salut vol enviar un missatge de tranquil·litat als usuaris, que no sortiran perjudicats econòmicament pels problemes que hi ha hagut en l'inici de la implementació de la via preferent, a començament d'any.

Algunes receptes i proves no tenien el codi correcte i no s'identificaven com a via preferent, però ara ja s'hi ha posat solució en allargar fins al 31 de març el termini.

Explica que "vam activar de seguida un mecanisme fins al 31 de març". "Sembla que amb això s'ha arreglat aquesta situació; per tant, vull donar tranquil·litat en aquest sentit", afegeix.

Martínez Benazet veu aquests problemes normals en tot el procés d'implementació de la via preferent i demana paciència. A més, assenyala que se n'han detectat pocs casos.

Afirma que "és un projecte que aporta molt a la salut de les persones i, per tant, és bo per al país i per a tots els ciutadans d'Andorra".

El ministre ha reconegut que hi ha dificultats entre els professionals a l'hora d'utilitzar el programari de la història clínica compartida, que no és fàcil, però assegura que a poc a poc s'hi aniran adaptant. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Karen Figueiredo

Comparteix:

18.232.38.214