ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El ministre de Salut insisteix a mantenir el confinament: "relaxar-se és un error gravíssim"

www.andorradifusio.ad

Les mesures de confinament estan donant fruit ja que, de moment, s'està aconseguint evitar el col·lapse del sistema sanitari. El ministre de Salut assegura que relaxar-se ara és un "error gravíssim", ja que les mesures decretades permeten anar per davant de la pandèmia.

Tercera setmana de confinament. Aquest era l'ambient del centre de la capital aquest dimarts al matí. Feia la sensació que hi havia més gent als carrers, fins i tot persones que no mantenien la distància recomanada d'un mínim d'un metre.

Des de l'executiu demanen no abaixar la guàrdia i no relaxar-se, ja que les mesures de confinament ajuden a aplanar la corba epidemiològica i, d'aquesta manera, evitar el col·lapse del sistema sanitari.

Les sortides han de ser limitades només al consum de productes de primera necessitat i, si fos el cas, per anar a treballar.

El ministre de Salut ha remarcat que el fet de no arribar al col·lapse sanitari pot haver creat una sensació de relaxament.

Benazet recalca que "no ens podem relaxar". També assenyala que "estem aconseguint anar per davant de l'epidèmia gràcies a les mesures" i insiteix en que cal seguir les mesures de confinament perquè relaxar-se "és un error gravíssim".

El confinament altera els nostres hàbits i d'alguna manera també pot crear malestar psicològic.

Fa dies que el Govern va publicar consells i recomanacions per ajudar a fer l'estada a casa més agradable.

Cal mantenir una actitud positiva i marcar un horari i una rutina. També dedicar el temps a aficions o passatemps i, fins i tot, fer tasques domèstiques.

Pel que fa a l'alimentació, es recomana potenciar el consum de fruita i verdura i evitar el de sucres i greixos.

A l'hora d'anar al supermercat, cal planificar la compra abans de sortir de casa, mantenir una distància mínima d'un metre amb altres persones i anar-hi sol. També s'aconsella fer la compra a través dels serveis a domicili.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest dimarts al migdia:

Informa: Oliver Jaén-Joel Romero
Imatge: Desirée Sala-Arxiu RTVA

 

Comparteix:

35.175.187.91