ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els beneficis de la banca baixen a 100 milions

www.andorradifusio.ad

La banca continua disminuint els beneficis, que el 2018 es van situar en 100 milions d'euros, 31 menys que el 2017 i 55 menys que dos anys enrere. Amb tot, la patronal del sector treu pit subratllant que consolida la seva posició amb 44.925 milions d'euros de recursos gestionats i destaca que les ràtios de solvència són superiors a la mitjana de bancs europeus.

Andorran Banking fa un balanç positiu de l'exercici del 2018 destacant que es consolida la posició de la banca andorrana amb 44.925 milions d'euros, que són el doble que fa deu anys, però que estan per sota dels 46.000 del 2017.

La patronal atribueix la davallada en els beneficis, que han passat de 131 milions del 2017 als 100 milions de l'any passat, a l'entorn global de la banca, marcat pels tipus d'interès baixos.

Es destaca que l'adaptació per homologar-se internacionalment i l'aposta per les noves tecnologies ha comportat fortes inversions, xifrades en 30 milions d'euros, que s'han prioritzat per sobre de l'obtenció de beneficis.

L'intercanvi automàtic d'informació fiscal, ja operatiu amb 80 països, també pot haver-hi influït, tant en la disminució dels guanys com dels recursos gestionats, ha explicat la directora general de l'entitat, Esther Puigcercos, qui assegura veure "el futur amb optimisme". "Tenim una plaça sòlida i un rating de solvència important", destaca.

A més de destacar l'elevada solvència també es destaca que els préstecs han augmentat un 27%, amb una injecció de 970 milions d'euros per finançar particulars i empreses.

S'assegura que la xifra de treballadors del sector es manté estable en uns 1.400 respecte fa cinc anys tot i que no s'han facilitat dades sobre si el volum de massa salarial també es manté. Puigcercós insisteix que entrar a l'FMI i aconseguir un prestador d'última instància encara faria més robusta la banca andorrana. Diu que "són pocs els països que no formen part de l'FMI" i, respecte el prestador, manifesta que la banca "vol poder jugar amb les mateixes regles del joc que la resta de bancs europeus".

La patronal assegura que ara per ara no estan sobre la taula les possibles fusions d'entitats de les quals tant es parla i diu que això dependrà de si els accionistes de cada banc les consideren necessàries per obtenir més rendiment.

La internacionalització es manté amb la presència en 13 països i el futur passa per continuar guanyant confiança i fortalesa.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

34.200.222.93