ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els bombers i l'AGIA difonen consells en cas d'incendi a la llar que poden evitar víctimes mortals

www.andorradifusio.ad

El fum és el principal causant de ferits en un incendi. Deixar portes obertes, no fer córrer la veu entre els veïns o perdre temps agafant objectes de valor poden ser agreujants de la situació. A partir d'ara el cos d'incendis i salvaments i l'associació de gestors immobiliaris col·laboren per fer arribar els missatges a les llars.

El 2020 els bombers van fer 247 sortides per foc, 88 van ser intervencions en habitatges i prop d'un 40% dels casos eren focs provocats pel mal estat de xemeneies i llars de foc.

Tanmateix sigui quin sigui l'origen del foc cal tenir clar que el primer que s'ha de fer és trucar al 112. Després intentar no cometre algun dels errors més habituals, sortir sense tancar portes.

Segons el director de bombers, Jordi Farré, "és un fet fatal", ja que "fa que el fum no circuli lliurement i es s'acumuli a les cases de veïns que també hagin deixat la porta oberta".

Aquest dijous a la tarda s'ha fet pública una presentació que a través de l'AGIA es farà arribar a les comunitats de veïns perquè prenguin consciència del com ajudar en cas de foc.

Més endavant tocarà el torn de conscienciar sobre l'emmagatzematge d'acceleradors com pneumàtics, benzina o pintura que en moltes ocasions les comunitats no permeten.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: RTVA

Comparteix: