ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els bombers esperen que es jubilin 50 efectius en 10 anys

www.andorradifusio.ad

Els bombers preveuen que es jubilin uns 50 efectius d'aquí al 2032. Una situació que ja es treballa des de la direcció, que obrirà nous edictes cada any per pal·liar aquesta pèrdua. L'objectiu és que els nous s'incorporin abans per evitar una davallada en el nombre d'efectius. 

El relleu generacional és un aspecte clau per als bombers, que esperen que es jubilin una cinquantena d'efectius els pròxims deu anys. Així ho ha confirmat el director, Jordi Farré, que reconeix que és una de les principals línies d'actuació que té ara mateix sobre la taula. L'objectiu és anar donant sortida de mica en mica als més veterans i obrir places any rere any a noves incorporacions. Segons Farré, els nous entraran un temps abans per poder rebre la formació pertinent i no perdre efectius. "En un període de sis mesos a l'avança, iniciarem tot el proces, inclús començaran la pròpia formació.  I conviuran un temps els bombers que s'han de jubilar i els que els hauran de cobrir."

Actualment, el cos té més de 130 efectius, una quantitat suficient per respondre a les emergències del dia a dia. Tot i això, s'està treballant amb el ministeri per incorporar més bombers. "Ens agradaria disposar de més efectius, ho estem treballant amb els ministeri. I depèn també de la situació actual del país i del Govern" explica Farré.

Després d'un any com a director, Farré assegura que el cos antiincendis és més madur que mai i que està prou professionalitzat per les necessitats del país. A més, apunta que cada vegada hi ha més gent que s'hi vol sumar. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: