ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els bombers volen incorporar paramèdics i metges al cos

www.andorradifusio.ad

Tres de cada quatre de les accions dels bombers són de transport sanitari i per això el cos es planteja a mitjà termini incorporar les figures del bomber paramèdic i el bomber metge. El seu director adjunt ha dit també a Ràdio Nacional que aquest 2019 incorporaran un dron com a nova eina de treball.

Que els bombers no només es dediquen a apagar focs i a fer rescats de muntanya és des de fa temps una evidència tot i que el tòpic ho redueixi a això.

Cada cop tendeixen més a actuar com un cos integral d'emergències. De fet, tres de cada quatre de les accions estan relacionades amb el transport sanitari.

És per això que el cos vol incorporar a mitjà termini especialistes com el bomber paramèdic i el bomber metge. Ho ha explicat Jordi Farré a l'Ara i aquí de Ràdio Nacional.

Aquestes figures s'afegirien a les d'altres especialistes ja existents, atès que tot el personal té formació generalista per actuar davant de qualsevol situació, però alguns es formen específicament per desenvolupar funcions concretes com els rescats de muntanya o subaqüàtics o la investigació.

Farré ha volgut subratllar especialment la tasca de la unitat de prevenció que prepara els simulacres. Posa el bon funcionament de l'evacuació dels Serradells com a exemple de la utilitat d'aquests simulacres.

També ha reflexionat sobre els elevats costos de rescats, avalant que en casos clars de negligència se'n derivi la factura als responsables.

Ha anunciat que aquest mateix 2019 incorporaran un dron com a eina de treball en el marc d'una col·laboració amb el CENMA i Actua Tech.

Entrevista completa al director adjunt de Bombers, Jordi Farré, a l'Ara i Aquí

Informa: Gerard Gort
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

34.204.168.209