ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Burgués nega responsabilitats en el cas del nadó mort a l’hospital

www.andorradifusio.ad

Continua la ronda de declaracions pel cas del nadó prematur mort al febrer a l'hospital. Avui la batlle ha escoltat les explicacions del cap de pediatria de l'hospital a l'època, Manel Medina. Ho fa després que ahir el director general del SAAS, Lluís Burgués, declarés davant la batlle instructora que no hi ha protocols al centre sobre l'admissió de pacients i que aquesta responsabilitat era del cap de la unitat corresponent.

Segon dia de declaracions sobre el cas nadó que la Batllia està investigant després que els pares de la nena morta al febrer presentessin una querella per homicidi per imprudència professional. Aquest matí ha estat el torn de l'aleshores cap de pediatria de l'hospital, Manel Medina, que haurà de respondre sobre el seguiment mèdic fet al nadó i la seva admissió a l'hospital.

La declaració de Medina es fa després que ahir s'expliqués davant la batlle el director general del SAAS. Segons han explicat fonts properes al cas, Lluís Burgués va declarar que no hi ha protocols sobre quins pacients ha d'admetre l'hospital i va fer recaure aquesta responsabilitat en els cap d'unitat corresponents.

Pel que fa al trasllat del nadó, Burgués va explicar que el desplaçament no va ser possible i va assegurar, segons les mateixes fonts, que no disposar d'un helicòpter o ambulància pediàtrica era una qüestió política.

El director de SAAS sí va reconèixer que durant l'estada a l'hospital no hi va haver contactes amb l'hospital de Barcelona que l'havia tractada i també va reconèixer que no hi havia documentació sobre el seguiment al nadó el seu últim dia de vida.

D'altra banda, es va acollir al dret de no declarar quan va ser preguntat sobre les declaracions que segons els pares va fer Burgués en les quals deia que la petita no hauria d'haver estat traslladada a Andorra.

Informa: Ana Alamán   Imatge: Cristina Jubete

Comparteix:

18.208.126.130