ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Reportatge: Buscar un altre pis per no poder pagar l'augment de preu

www.andorradifusio.ad

Els llogaters es queixen d'augments de preu excessius un cop se'ls acaba el contracte d'arrendament. Davant d'increments que en alguns casos superen el 30%, alguns llogaters decideixen buscar opcions més assequibles.

L´elevada demanda de pisos de lloguer i la poca oferta provoca que alguns dels propietaris que tenien arrendat pisos a uns preus entre 500 i 600 euros decideixin incrementar el lloguer ostensiblement, un cop finalitzen els 5 anys de contracte.

Mentre el contracte sigui vigent, el preu del lloguer tan sols pot augmentar o disminuir si hi ha una variació en l´IPC. Un cop finalitza el contracte, és el propietari qui decideix la gestió del seu habitatge.

Alguns decideixen fer-hi alguna reforma i incrementen el preu del lloguer. D´altres simplement actualitzen el preu tenint en compte el mercat entre un 20 i un 30%.

Tot i això també n´hi ha alguns que prefereixen mantenir el preu del lloguer per tenir els mateixos inquilins i evitar així una rotació excessiva. Sigui quina sigui la decisió, en el cas que el propietari no vulgui renovar el contracte ha de donar un preavís de tres mesos.

Informa i imatges: Hèctor Romance

Comparteix: