ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Cambra de Comerç vol revifar un projecte de connexió fèrria amb França i Girona

www.andorradifusio.ad

La Cambra de Comerç vol desenterrar el projecte del tren i mantindrà una primera reunió a Girona a final de setembre. Així ho ha anunciat el seu president a l’entrevista de l'Obert per Vacances d’aquest dilluns. Segons els primers càlculs, el cost podria ascendir a 120 milions d´euros.

La Cambra de Comerç parteix d’un projecte de la companyia francesa SNCF, que els ha fet arribar el Govern i que passa per connectar el Pas de la Casa amb França i Girona, a través d’un tren cremallera. Per això caldria fer un túnel. "Foradar la muntanya des de Porta al Pas de la Casa per un tren cable que cada trajecte porta 700 passatgers", explica el president de la Cambra, Miquel Armengol.

Tot i que la quantitat pressupostada fins ara ascendeix a 120 milions d’euros, que representa una quarta part del pressupost nacional d’un any, des de la Cambra estan disposats a estudiar-ho, ja que França i Girona també hi estan interessats, segons explica Armengol, arran de converses "molt superficials".

Amb tot, Miquel Armengol s’ha mostrat escèptic amb el projecte i ha manifestat que seria més fàcil entrar a Andorra per l’aire, en referència al projecte d’aeroport. El president de la Cambra ha recordat que a l’octubre haurien de fer-se públics els primers estudis que s’han encarregat. Indirectament, assegura que els informes van pel bon camí.

Informa: Laura Massegú

Comparteix: