ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Cambra descarta una zona franca convencional i vol que l'art hi tingui un pes important

www.andorradifusio.ad

Un dels projectes que la Cambra té sobre la taula per millorar la competitivitat és una zona franca o dipòsit de mercaderies. Aposta perquè sigui singular i pensa que les obres d'art hi tinguin un protagonisme important.

Fa temps que la Cambra estudia quin pot ser el millor model de la zona franca que es vol crear per atreure inversors estrangers. Tot i que encara queden molts detalls per concretar, el que té clar és que per fer una zona franca convencional com les que existeixen en altres llocs no val la pena.

Defensa que tingui un caràcter singular amb un fort pes del sector logístic i que atregui operadors internacionals. El president de l'entitat, Miquel Armengol, explica que hi ha agents del món de l'art interessats i que això obriria la porta a tenir aquí en dipòsit obres de gran valor que permetrien fer exposicions de qualitat, subhastes i altres accions.

Armengol insisteix que l'aeroport que projecten a Grau Roig és indispensable per aconseguir desenclavar el país i portar turistes amb un alt poder adquisitiu.

A la primavera espera tenir nous estudis que n'afinin la ubicació i l'impacte ambiental, passos previs per obtenir la certificació d'EASA. En paral·lel treballen en el desenvolupament del model de negoci.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Xabier Moreira

Comparteix: