ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Cambra, esperançada amb l'estudi de viabilitat per a un aeroport andorrà amb connexions fora d'Europa

www.andorradifusio.ad

En espera. Així és com es troba el projecte d'aeroport nacional. Quan encara s'han de fer públics els resultats de l'estudi encarregat a una empresa francesa del grup Airbus, el president de la Cambra de Comerç es mostra esperançat.

Entre octubre i novembre s´haurien de saber els resultats de la primera fase de l´estudi de viabilitat. Són els que fan referència a la instal·lació i les dimensions d´una pista i al tipus d´avions que podrien enlairar-se i aterrar. Des de la Cambra de Comerç van decidir fer aquest pas perquè tenen prou certesa que el projecte és factible, assegura el president, Miquel Armengol. "L'objectiu nostre és poder volar fora d'Europa. És a dir, sortir de l'espai Schengen", insisteix.

L'aeroport en cap cas seria competidor amb el de la Seu d´Urgell, sinó complementari. "Busquem captar turisme d'alta qualitat. No ens ha passat mai pel cap fer vols massius de turistes low-cost. És donar una opció a l'aviació privada, jets que no poden aterrar a La Seu. I alguns vols xàrters que ens connectin amb països que ara no poden venir o que és complicadíssim perquè han de passar per Tolosa o per Barcelona", proposa Armengol.

Si els informes acaben donant llum verd a la construcció d´un aeroport, l´objectiu de la Cambra de Comerç és tenir una instal·lació amb sortida i arribada directa des d´Andorra.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Fernando Montero / Arxiu

Comparteix: