La Cambra i el Govern han destinat més de 140.000 euros als estudis sobre l’aeroport a Grau Roig

www.andorradifusio.ad

L'executiu espera les valoracions de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional per posicionar-se sobre la construcció de l'aeroport a Grau Roig. Els estudis encarregats pel Govern a l'agència de les Nacions Unides han tingut un cost de 24.000 euros. Per la seva banda, la Cambra de Comerç n'ha destinat més de 117.000 entre el 2019 i el 2020.

El Govern encara no es posiciona sobre el projecte de l'aeroport a Grau Roig. En una resposta escrita a una pregunta formulada pel conseller general Roger Padreny, el ministre de Presidència, Economia i Empresa indica que la valoració de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional i la que va emetre l'Autoritat Aeronàutica d'Andorra serviran per decidir si tiraran endavant el projecte.

En aquest sentit, Jordi Gallardo afirma que els dos estudis encomanats per la Cambra de Comerç a companyies expertes són informes que tracten aspectes particulars i no un projecte. Per tant, argumenta que l'avaluació de l'Autoritat Aeronàutica no correspon a una autorització i qualificació d'infraestructures, sinó a l'emissió d'una opinió al respecte. A més, recorda que el Govern va decidir encarregar a l'Organització de l'Aviació Civil Internacional la valoració qualitativa de diversos aspectes, com l'operativitat i el compliment de les normatives internacionals. Segons assegura Gallardo, encara no han rebut cap conclusió per poder posicionar-se.

En relació amb la despesa destinada als estudis, el ministre destaca que la Cambra de Comerç ha pagat més de 117.000 euros entre el 2019 i el 2020, mentre el Govern n'ha destinat 24.000 per l'informe encarregat a l'entitat de les Nacions Unides. L'executiu tampoc es posiciona sobre la possibilitat de consultar la població sobre el projecte.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Imatges cedides: Cambra de Comerç

Comparteix:

El Pas celebra la fi de les restriccions de mobilitat a França i diposita les esperances en el cap de setmana Terminis ampliats, tarifes reduïdes i mesures de seguretat sanitària per poder celebrar la pròxima Fira d'Andorra la Vella