ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Cambra presentarà el projecte de l'aeroport nacional la setmana vinent: "si es fa, es fa amb seny"

www.andorradifusio.ad

Facilitar el trasllat de persones i mercaderies fora de la Unió Europea i atreure turisme de luxe. Amb aquests dos objectius la Cambra de Comerç presentarà, la setmana vinent, el projecte d'aeroport en territori andorrà. Miquel Armengol no ha volgut avançar-ne detalls, però es mostra confiat.

A pocs dies de presentar el projecte d'aeroport en territori andorrà, la Cambra de Comerç encara està a l'espera d'algun informe escrit. Tot apunta que seran favorables i que donaran llum verd a la viabilitat de construir una infraestructura com aquesta.

El president de la patronal, Miquel Armengol, no ha volgut avançar-ne detalls, però ha remarcat que seria complementari a l'aeroport d'Andorra-la Seu i que podrien funcionar tots dos alhora.

L'existent disposa d'un radi d'acció de mil quilòmetres per a avions regionals, mentre que el que s'estudia tindria un radi entre 6.000 i 7.000 quilòmetres.

Es busquen dos objectius bàsics: "El transport de mercaderies i de persones fora de la UE per ser més competitius, i el turisme de luxe". Armengol assegura que "no es vol passar de 8 a 10 milions (de turistes l'any) sinó mantenir els 8 i pujar la qualitat del turisme".

Ha volgut enviar un missatge a les veus que critiquen la idea de construir un aeroport dins del Principat. Ha dit que "si es fa, es fa amb seny" i remarca que "les emrpeses que hi ha al darrer són empreses de molt prestigi".

El projecte es presentarà públicament dimecres vinent, amb la presència de tècnics especialistes de les empreses que han elaborat els estudis.

I sobre els estudis per a la connexió ferroviària amb els dos estats veïns, van per bon camí, però més a poc a poc, si bé es tracta d'un projecte més ambiciós i complex. De moment ja s'han començat a establir converses amb la Unió Europea.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Vicente Bellot-Arxiu
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: