ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Camp es reunirà amb els apartaments turístics per incentivar el lloguer residencial a Canillo

www.andorradifusio.ad

El cònsol major de Canillo espera reunir-se el mes vinent amb el sector dels apartaments turístics per copsar la seva situació i, a partir de llavors, aplicar incentius o mesures dissuasives per incrementar l'oferta de lloguer residencial. La minoria d'Objectiu Comú és partidària de valorar les necessitats dels dos models i trobar l'equilibri.

La consellera de la minoria d'Objectiu Comú a Canillo, Dolors Cabot, ha alertat que la propietat d'un bloc de pisos de la parròquia estaria demanant als llogaters que abandonessin l'immoble perquè l'hauria venut. Tot i que es desconeix quin ús se li donarà, es tracta d'una situació que preocupa Cabot per la dificultat per trobar pisos de lloguer fix.

La majoria és coneixedora de la situació, tot i que l'estan estudiant per saber-ne més detalls. Esperen que sigui un cas puntual i no es converteixi en una pràctica habitual.

El cònsol major, Francesc Camp, preveu reunir-se el mes vinent amb propietaris i empresaris del sector dels apartaments turístics per trobar mesures més efectives per incentivar el seu canvi d'ús a lloguer residencial. Unes mesures que podrien ser incentivadores, o bé, dissuasives. Segons Camp, "més enllà del que vulguin uns o altres, comú i sector, hi ha un tema d'efectivitat i aquí ens on hem de veure quina pot funcionar millor". "No estem tancats en banda", ha afegit.

Per la seva banda, la minoria considera que cal analitzar la situació dels apartaments d'ús turístic i els habitatges de lloguer i trobar fórmules per incrementar l'oferta residencial. Cabot diu que intenta "buscar l'equilibri perquè també es necessita lloguer turístic a la parròquia, però això no vol dir que des del comú no s'hagin de fer polítiques per incentivar el lloguer fix". Tot i això, no és partidària de donar incentius a propietaris perquè canviïn l'ús del seus immobles a lloguer residencial.

La minoria també s'ha mostrat crítica per l'augment de les hores extra. Segons assegura, l'import destinat els tres primers mesos de l'any és de 20.000 euros, que superen en 6.000 la xifra total que es va pagar durant tot el 2020. Un augment que es concentra en el departament d'Obres i Serveis. Cabot demana trobar-hi alternatives, com ara, la contractació de personal eventual a l'hivern.

El cònsol menor ha explicat que Canillo és una parròquia estacional i és normal que s'incrementin els serveis durant la temporada d'hivern. Marc Casal ha defensat que el comú no pot tenir una plantilla dimensionada a les necessitats de tan sols quatre mesos de l'any.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

35.173.234.169