ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El campanar de Sant Vicenç d'Enclar estarà reconstruït la tardor de 2022

www.andorradifusio.ad

El campanar de Sant Vicenç d'Enclar estarà reconstruït la pròxima tardor. Una tècnica de reproducció 3D a partir de fotografies existents permetrà refer-lo pedra a pedra i solucionar els defectes detectats en la inspecció. L'obra serà cabdal per al dossier del Coprincipat. 

Són tantes les fotografies que s'han fet de Sant Vicenç d'Enclar que els arquitectes encarregats de la reconstrucció ho han tingut fàcil per fer-ne una reproducció 3D a partir de la qual ara podran refer la torre quasi pedra a pedra perquè sigui el més fidel possible a l'original. N'hi ha 462 que han estat identificades i numerades. 

El procés se sotmetrà a control topogràfic. A més, els treballs de documentació han permès veure que la torre tenia una desviació vertical de 17 centímetres i un bombament contrari al reforç de la base que ara quedaran solucionats. Una de les possibles causes de la caiguda de la torre és la pèrdua dels morters que haurien fet perdre resistència. Amb les obres s'aprofitarà per refer una cornisa que hi havia antigament i es valorarà si reproduir el morter del revestit.

La primera fase de l'obra valorada en prop de 190.000 euros es portarà a terme aquest any, la col·locació d'una bastida que farà possible el muntatge del campanar que a partir de març de l'any vinent començarà a enfilar-se. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares 

Comparteix: