ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Campus universitari de la llengua catalana per primera vegada en format virtual arran de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Aquesta setmana s'ha celebrat la dinovena edició del Campus universitari de la llengua catalana per primera vegada en format digital arran de la crisi sanitària. La durada més reduïda i l'augment de places han estat dues de les principals novetats.

El Campus universitari de la llengua catalana, organitzat per l'Institut Ramon Llull i el Govern, s'ha realitzat del 27 al 31 de juliol adaptant-se a la crisi sanitària generada pel coronavirus.

Per primera vegada s'ha celebrat de forma telemàtica amb una durada més reduïda i amb deu places més que en altres edicions. En total hi han participat 40 alumnes de 16 països diferents que provenen de 26 universitats.

Habitualment el projecte permet als estudiants aprendre i practicar el català fent una estada a Girona i una altra al Principat, però aquesta vegada totes les activitats s'han fet en format virtual, explica la professora Jenny Vila tot reconeixent "que no es pot comparar amb la presencial". La també professora Laura Casanovas destaca que han donat "cada dia dues hores de classe teòrica però sobretot intentant fer-los parlar molt amb petits grups de 10 estudiants cadascun, i dues hores més cada dia d'activitats culturals i lúdiques".

L'alumna procedent de Sheffield, al Regne Unit, Anna Trask, ressalta algunes dificultats com ara aprendre nocions de gramàtica però posa en relleu com les classes virtuals permeten "que persones d'arreu del món podem participar. És una bona oportunitat per parlar català amb persones que normalment no tenim aquesta oportunitat".

De forma excepcional, estudiants com l'Anna podran apuntar-se una altra vegada al campus per gaudir de les estades de forma presencial l'any vinent.

Informa: Laura Cugat-Joel Romero
Imatges: Desirée Sala-Fernando Montero

Comparteix:

18.204.42.98