ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El càncer i l'acceptació en l'adolescència de 'Rut sense hac'

www.andorradifusio.ad

"Ruth sense hac" és una noia de setze anys a qui un càncer, de ben petita, li ha deixat una cicatriu que resumeix moltes pors, la de recaure i la de no ser acceptada per la seva marca estètica.

La protagonista fa front a una nova etapa de la vida estudiant en un nou institut, noves amistats, el primer amor i un problema col·lateral, no volgut, amb els seus germans. "Penso que és un dels conflictes interessants de la novel·la, el fet de com afecta ja no als pares, sinó als germans, quan els pares s'han de bolcar cap a una nena que té una malaltia així. Aquests germans tenen una ferida de per vida, també, és fort", explica l'autora, Muriel Villanueva.

La història surt de la vida de la seva amiga Ros, que avui l´ha acompanyat a la roda de premsa. Així, Muriel Villanueva entra a l´univers d´una etapa de la vida d´obertura i vulnerabilitat en què, com ella mateixa, diu que tothom s´hi pot veure reflectit. "En el meu cas, que jo sóc filla de lesbianes, la meva adolescència també va ser una sortida de l'armari en aquest sentit. Qualsevol adolescent té un tema amb la parla, amb com ens expressem, amb com diem les coses, amb atrevir-nos a parlar de qualsevol tema", relata.

Aquesta és la primera incursió de l´autora en la lectura juvenil. ´Rut sense hac´ i Muriel Villanueva es converteixen en la setena entrada del premi Carlemany per al foment de la lectura, un premi dotat per Columna i el Govern amb 8.500 euros.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

35.175.191.72