ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les candidatures d'Andorra la Vella aposten pel dèficit zero, un mirador a la Comella o l'urbanisme responsable de la plaça del The Cloud

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella Terceravia ha parlat de finances comunals. Uns comptes que vol portar amb transparència potenciant el dèficit zero. En Comú per Andorra la Vella ha presentat un projecte de mirador a la Comella i els socialdemòcrates han defensat a la plaça del The Cloud un urbanisme responsable.

Una gestió acurada de les finances comunals, un projecte emblemàtic a la Comella i un urbanisme responsable són alguns dels temes que les tres candidatures que concorren a Andorra la Vella han presentat en el segon dia de campanya.

Terceravia+Independents ha parlat de finances. La formació defensa l'elaboració de pressupostos sota el criteri de dèficit zero amb una gestió acurada i planificada de les finances comunals i seguint el que marca el marc pressupostari. Vol defugir de projectes faraònics i aposta per invertir en aspectes que millorin el dia a dia de les persones, com ara als carrers.

Quant a projectes, es marquen com a prioritat l'ampliació del carrer doctor Vilanova que ha de millorar el trànsit en una de les entrades de la parròquia. De guanyar els comicis Terceravia reprendria el projecte en curs i hi podria aportar modificacions. 

En Comú per Andorra la Vella ha parlat de projectes. Més concretament el d'un mirador a la Comella. David Astrié, Meritxell López i Gerard Menardia s'han desplaçat fins al revolt de la carretera de la Comella amb vistes a Andorra la Vella, Santa Coloma i Escaldes per parlar d'un projecte que creuen ha de posar en valor el patrimoni de la parròquia. El projecte vol ser un revulsiu i connectar-se amb la resta de miradors que l'actual consolat ha potenciat els darrers anys com un atractiu turístic més. Astrié ha explicat que caldria fer un estudi del cost, però que no hauria de ser molt elevat, que permetria amb un aparcament arreglar un espai oblidat. Ha afegit que seria un complement als camins de muntanya de la zona.

Els socialdemòcrates han defensat la necessitat d'un urbanisme pensat pels ciutadans i participatiu. Ho han fet a la zona on havia de construir-se The Cloud tocant a l'avinguda Meritxell. Dos exemples diuen de mala gestió que ha representat una important despesa per als ciutadans, sobretot la remodelació de Meritxell. Desconeixen el que Govern vol fer a la zona però en cas de sortir escollits els socialdemòcrates volen una implicació directa del comú en la presa de decisions sobre el futur de la zona comptant també les associacions i els veïns. També defensen una remodelació total de la plaça del Poble i un projecte innovador que prevegi que en un mateix espai s'hi puguin dur a terme activitats culturals, esportives, tecnològiques o socials.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

18.207.254.88