ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canillo s'afegeix a la celebració de la castanyada i les previsions fan curt

www.andorradifusio.ad

La plaça Montaup de Canillo s'ha afegit aquest divendres a les celebracions de la castanyada. A més, hem sabut d'on prové el costum de menjar aquest fruit el dia de Tots Sants. L'origen es podria situar molt abans de l'existència del cristianisme.

Segons els veïns de la parròquia, és difícil establir quan la plaça Montaup es va convertir en l'escenari de la castanyada per celebrar Tots Sants. El vincle entre castanyes i una data tan assenyalada és complicat d'establir. Però, segons mossèn Ramon, l'explicació podria remuntar-se a temps anteriors al cristianisme. "Quan feien els enterraments posaven el menjar per fer el trajecte cap a l'altra vida. Com que la castanya porta molta vitamina i energia dona ànims per al camí cap a l'altra vida", assegura mossèn Ramon.

A la tarda s'han repartit uns 155 quilos de castanyes i uns 30 litres de moscatell. Tot i ser quantitats generoses, la gran afluència de gent ha fet trontollar les previsions i hi havia la possibilitat que algú se'n quedés sense, assegurava la coordinadora de Turisme i Agricultura, Gisela Jané.

Aquest divendres era un dia especial a la parròquia, la primera jornada de la visita pastoral que l'arquebisbe d'Urgell i copríncep Joan-Enric Vives fa a Canillo. Aquesta tarda també ha aprofitat per compartir la castanyada amb els ciutadans.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imates: Desirée Sala

Comparteix:

3.231.220.225