ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Canillo aprova el pla d'urbanisme entre crítiques de la minoria

www.andorradifusio.ad

Canillo ha aprovat el nou pla d'urbanisme en una sessió de consell de comú amb polèmica. La majoria ha defensat el projecte com una aposta de futur. La minoria, en canvi, ha denunciat que es treballi a la seva esquena. 

195 al·legacions, 114 visites ciutadanes, 38 reunions formals i més de 1.000 hores de feina després, el comú de Canillo ha aprovat finalment la revisió del pla d'urbanisme.

Una planificació que manté un objectiu clar: reduir l'edificabilitat i preservar les zones d'interès natural. Per fer-ho, el comú ha desenvolupat cinc categories que permeten construir més o menys en funció de la ubicació del terreny.

El cònsol major, Francesc Camp, creu que el fet de limitar la construcció farà que hi hagi una parròquia "més ordenada i sostenible en la qual tant residents com turistes se sentiran millor". 

Tot plegat, una aposta decidida que ha sigut molt criticada per la minoria. Objectiu Comú ha denunciat que el pla d'urbanisme és un projecte polític i lamenta que no se'ls hagi tingut en compte en cap moment.  "Si volen el nostre vot no hi ha problema, però hem de treballar de manera conjunta", ha dit la consellera Dolors Cabot. 

Ara, el pla passarà a mans del Govern, que hi farà les seves aportacions i, si tot va bé, d'aquí a uns 7 mesos hauria de tornar a control comunal per tirar-lo endavant. 

Informa: Òscar Serrano
 Imatges: Desirée Sala

Comparteix: