ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canillo aprovarà dimecres el pressupost ja revisat a la baixa

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo que encara no ha aprovat el pressupost del 2020 ja treballa en la seva revisió per fer front a la crisi sanitària. La previsió és aprovar-lo dimecres vinent amb dues premisses: la reducció dels ingressos i de la despesa. També treballen juntament amb la resta de comuns a deixar de percebre part de les transferències del Govern. El cònsol major assegura però que per no afectar en el límit d'endeutament seria més viable primer rebre-les i després retornar-ne una part encara per determinar.

Abans d'aprovar-lo el comú de Canillo ja està revisant el pressupost per al 2020 per fer front a la problemàtica generada arran de la crisi sanitària. Segons ha explicat Francesc Camp la feina s'ha centrat a reduir les diferents partides previstes sobretot en els ingressos però també en la despesa que s'ha de redimensionar. No ha especificat, però, quins serien els projectes previstos que quedarien en suspens.  El que encara no té quantificat Canillo, ni la resta de comuns, són els diners que deixaran de percebre de les transferències comunals. Un aspecte que treballen de manera conjunta les corporacions i on es planteja la possibilitat de primer rebre-les per després retornar-ne una part. Així no afectaria en la partida d'ingressos del pressupost directament lligada al límit d'endeutament.

El cònsol major, Francesc Camp, ha afegit que els comuns també haurien de poder acordar de manera conjunta les possibles exoneracions que es plantegin per la crisi. Considera que haurien de ser les mateixes per a cada parròquia. Tot plegat són aspectes que els mandataris comunals tenen sobre la taula a les reunions setmanals que fan també amb l'executiu.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

35.172.216.163