Canillo compra l'antic Càmping Pla per fer-hi equipaments

www.andorradifusio.ad

Prop d'11,4 milions d'euros és la inversió que farà el comú de Canillo per la compra del terreny de l'antic Càmping Pla. El pagament serà fraccionat en cinc anys. El 50% del total l'abonarà aquest any i la resta fins al 2028. El comú disposarà d'un terreny de més de 9.500 metres quadrats que destinarà a equipaments i serveis públics. 

El comú de Canillo ha fet una inversió d'11.375.000 euros a cinc anys vista. Aquest any pagarà el 50% del total, gairebé sis milions. L'any que ve no s'efectuarà cap pagament i del 2025 al 2028 es faran els quatre restants amb imports que van de l'1,3 a 1,5 milions.

Amb aquesta adquisició el comú disposarà d'una parcel·la de 9.548 metres quadrats, sent aquesta la suma de la superfície comprada a la família Pla (més de 8.000 metres quadrats) i la cessió que ja tenia el comú.  

Per què la compra? Francesc Camp, cònsol major de Canillo, ha informat que la situació financera del comú permet la compra, i ha destacat, entre els motius principals, el creixement de la població i del turisme. Arran d'aquest creixement, existeix la necessitat d'equipaments i serveis, així com de places de pàrquing. Segons Camp, "el ventall de possibilitats és molt ampli" i, no descarta, fins i tot, la creació "d'una residència per a gent gran", la construcció d'espais verds o de "pisos de lloguer moderat". Un altre motiu, que el comú disposarà de terreny públic al centre urbà del poble; actualment no en disposa. 

D'aquí a dues setmanes se celebrarà un consell de comú extraordinari per aprovar la compra, facultar als cònsols per signar i fer la signatura de la compra davant notari. 

Informa: Redacció
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Prova pilot per prevenir situacions de dependència entre els padrins Una defensa implica les clavegueres de l'Estat espanyol en el cas BPA