ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Canillo creix un 31% en cinc anys i estudia vies per crear habitatge a preu assequible

www.andorradifusio.ad

Canillo està estudiant com ampliar l'oferta d'habitatge a la parròquia tenint en compte que disposa de pocs terrenys públics. Ho fa després de ser la parròquia on més ha augmentat la població resident en els darrers 5 anys. Els estudis de capacitat de càrrega també ajudaran a definir un creixement sostenible.

La població resident de Canillo ha augmentat un 31% en els darrers 5 anys. El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, creu que les dades "són una barbaritat". A més, afegeix que "estem parlant d'un 5-6% anual i aquest darrer un 8%, i això vol dir que no baixa."

Els habitatges on solien residir temporers, ara hi ha població fixa i el comú creu que la situació per accedir-hi cada vegada serà més complicada. Camp considera que en dos o tres anys "arribarem a una dificultat, com està passant ja a altres parròquies, per trobar habitatges per llogar i comprar. Hi hem de treballar."

Tenint en compte que l'administració no disposa de gaires terrenys per crear-hi habitatge a preu assequible, estudia altres vies, i també com actuar per alliberar pisos. El cònsol canillenc afirma que de moment "no ho hem fet, però s'hauria d'anar cap aquí". I proposa mesures. "o comprar terrenys o alliberar aquestes cessions públiques anticipadament abans que el sector privat urbanitzi."

A la tardor també es disposarà dels estudis de capacitat de càrrega, que permetran planificar el creixement de la parròquia. Camp constata que "el pla d'urbanisme que vam aprovar al març ja limita el creixement urbanístic. Haurem de veure si és suficient a partir de l'estudi de capacitat de càrrega per limitar el creixement segons els serveis que donem".

A l'espera del resultat, però, el comú ja intueix que l'augment de població obligarà a ampliar serveis socials, com les escoles bressol o els esplais, o el subministrament d'aigua.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: