ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Canillo deixa d'ingressar 300.000 euros l'any en taxes de pisos de no residents

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo preveu acabar el mandat comunal superant el 50% d'autofinançament. Una fita que segons el conseller de Finances s'ha aconseguit augmentant la inversió i mantenint les despeses de funcionament. També hi contribueix haver localitzat molt propietaris d'apartaments no residents i cobrar les taxes pendents.

Canillo ha tancat el primer semestre del 2019 amb un superàvit d'un milió d'euros. Tot plegat havent autoritzat el 70% de les inversions valorades en 10 milions d'euros, mantenint les despeses de funcionament i augmentant els ingressos.

Actualment el comú depèn en un 55% de les transferències del Govern i la resta se sufraga amb taxes i altres ingressos. A final d'any la dada d'autofinançament podria superar el 50%.

Uns ingressos que han augmentat gràcies a la campanya del comú per localitzar els propietaris de pisos no residents que no pagaven les taxes. Actualment el comú n'ha localitzat el 90% per notificar-los el deute. Els ingressos per aquest concepte serien d'uns 2 milions d'euros, ha explicat el conseller de Finances, Marc Casal. Un milió i mig són els ingressos que perceben i uns 300.000 corresonen a impagats dels quals el comú no en té les dades.

Un altra de les lluites del comú és contra els apartaments turístics no registrats. Casal ha explicat que l'apartat habilitat al web del comú per denunciar possibles pisos il·legals ha rebut 7 denúncies. Després de les comprovacions el comú ha constatat la majoria estaven inscrits degudament al registre i dos estan pendents de comprovacions. Ha afegit que preveu que aquest tipus de denúncies augmenti amb l'arribada de la temporada d'hivern.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

34.231.21.83